FAQ

Klovbeskæring

Hvor ofte skal køernes klove beskæres?

En forebyggende klovpleje er minimum 3 gange om året eller som tommelfingerregel ved hver 3000 kg mælk.

Vedligeholdelse

Hvornår skal min klovbeskæringsboks til service?

Der skal foretages sikkerhedseftersyn på klovbeskæringsboksen én gang årligt. Sikkerhedseftersynet skal foretages af en autoriseret fagperson.

Hvad består service af?

Service består af de følgende ting.

  • Olie og filter skift (Texaco Rando HDZ32)
  • Visuelt tjek af hydraulik slanger, rør og svejsninger
  • Olieskift på bremserne
  • Kontrol af bremser og smøring
  • Sliddele og bolte efterses
  • Tjek af trykindstillinger på ventiler

Hvor ofte skal klovbeskæringsboksen smøres?

Klovbeskæringsboksen smøres, som beskrevet i den medfølgende brugsanvisning.

Eller som hovedregel:
– alle glidestykker og styr fedtsmøres dagligt eller efter behov med en grafitholdig og vandafvisende fedt som f.eks. Texaco Multifak EP2.
– alle bevægelige led der ikke er monteret med smørenipler oliesmøres dagligt med f.eks. spray deft Proflex Pro 2020.
– alle lejer og hængsler bør fedtsmøres med f.eks. Texaco Multifak EP2 1 gang om ugen eller mindst 1 gang om måneden.

Hvor angivet med mærkat:

Smøres som beskrevet i brugervejledningen.
Seneste udgave af brugervejledningen kan rekvireres som pdf-fil hos os.

Hvor ofte skal olie og filter skiftes?

Filter og olie skal skiftes minimum én gang årligt. For model 800-1 dog for hver 1200 driftstimer eller som minimum én gang årligt.
Vi anbefaler at skift af oliefilter og olie foretages i efteråret, så olien er frisk til den kolde tid.

Hvor meget må benhejs trække?

Max. 250 kg på forbenene og max. 275 kg på bagbenene.

Hvordan forbereder jeg mig bedst på vinter og frost?

Det er altid en gode ide at lave et olie- og filterskift før vinteren kommer. Ved temperaturer under -10°C anbefaler vi, at du skifter til en tyndere olie (Hydraulikolie 22 som et minimum – vi anbefaler: Texaco Rando HDZ 22). Det er også en god ide at smøre med spray fedt ind ved cylinderne på alle 4 ben.

Webshop

Hvordan ændrer jeg min adgangskode?

Hvis du ønsker at ændre din adgangskode til shoppen, bedes du kontakte os på email: kvk@kvk.dk

Hvordan opretter jeg mig som kunde?

Vælg ”Bliv kunde”

Udfyld skemaet og tryk ”send”

Hvordan logger jeg ind på webshoppen?

Vælg ”Log in” og indtast dit login ”email og password”, som du modtaget fra os. Har du glemt dit login, så send os en email: kvk@kvk.dk

Hvorfor kan jeg ikke logge ind på webshoppen?

Hvis du har oprettet dig som kunde og modtaget et log in og ikke kan komme ind i shoppen, bedes du kontakte os.

Hvorfor kan jeg ikke se priserne i webshoppen?

Du skal være logget ind, som kunde for at se priserne. Er du logget ind og stadig ikke kan se priserne, bedes du kontakt os.

Hvor finder jeg reservedele og tilbehør?

Du finder dem i webshoppen. Du finder webshoppen her:

Min klovbeskæringsboks

Hvordan tilpasser jeg min klovbeskæringsboks (F.eks. ekstra kopholder, ekstra knivholder ovs.)?

KOMMER SNART

Hvor finder jeg varenummer på håndtag til ventiler?

Hvilken olie bruges?

KVK klovbeskæringsbokse:

Hydrauliksystem
Til hydrauliksystemet bruges en olie type 32 f. eks. Texaco. Denne type olie kan købes hos alle engroshandler. Fabrikat på olien er underordnet.
Er temperaturen under -15C skiftes til en tyndere olie (hydraulikolie type 22 som minimum f.eks. Texaco Rando HDZ 22.

Bremse på klovstøtte
Til bremsen bruges en olie af typen 5W-30. Det er en tyndere olie end den der bruges til hydrauliksystemet.

Motor Trolley:

Til motor trolley bruges Texaco Rando HDZ32 – ca. 4 liter.

Hvor meget hydraulikolie skal bruges?

Klovbeskæringsboks
Model 800-1: ca. 27 liter
Model 650-SP3: ca. 13 liter
SP2/SP2-HY: ca. 10 liter
SP0: ca. 3 liter

Fangefold

500-1: ca. 3 – 3,5 liter

Maling

KVK grøn er RAL6018.

X

Sophie blev født og uddannet i Australien med en baggrund inden for landbrug og husdyrsbestand. Hun bor nu i Sverige og har arbejdet som dyrevidenskabelig forsker for det svenske landbrugsuniversitet i 16 år. (i samme tidsperiode, hvor hun har opnået sin Ph.d.-grad). Hendes forskningsaktiviteter omfatter en bred vifte af kvæg- og svineindustri-finansierede projekter, der er relevant for at forbedre landbrugsdyrs velfærd under håndtering, transport og slagtning, og dens forbindelse til forbedret produktkvalitet.
Hun har også startet sit eget firma baseret på oplevelser og erfaringer fra Australien og Sverige, hvor hun gennemfører både konsultation og praktiske workshops, der fremmer lav stresshåndtering af kvæg, svin og får. Sophie har leveret over 100 praktiske håndteringskurser i hele Skandinavien, hvor både mennesker og landbrugsdyr deltog.

Sophie blev født og uddannet i Australien med en baggrund inden for landbrug og husdyrsbestand. Hun bor nu i Sverige og har arbejdet som dyrevidenskabelig forsker for det svenske landbrugsuniversitet i 16 år. (i samme tidsperiode, hvor hun har opnået sin Ph.d.-grad). Hendes forskningsaktiviteter omfatter en bred vifte af kvæg- og svineindustri-finansierede projekter, der er relevant for at forbedre landbrugsdyrs velfærd under håndtering, transport og slagtning, og dens forbindelse til forbedret produktkvalitet.
Hun har også startet sit eget firma baseret på oplevelser og erfaringer fra Australien og Sverige, hvor hun gennemfører både konsultation og praktiske workshops, der fremmer lav stresshåndtering af kvæg, svin og får. Sophie har leveret over 100 praktiske håndteringskurser i hele Skandinavien, hvor både mennesker og landbrugsdyr deltog.

Piet Kloosterman er en verdenskendt og respekteret hollandsk klovbeskæringsunderviser. Han er født og opvokset på en gård i Frisland og arbejdede fra 1980 – 2017 som instruktør / underviser i mejeriproduktion ved Practical Training Center (IPC / PTC + / DTC) i Oenkerk, Holland. I 1988 blev han Head of the Hoof Trimming Department of the Training Centre, hvor han underviste i klovbeskæring i en lang række lande over hele verden.
Hovedemnet ved undervisningen er klovbeskæring i den ”hollandske metode” udviklet af Hr. E. Toussaint Raven fra kendte veterinæruniversitet i Utrecht. Metoden er vedtaget og undervist af Training Centre Oenkerk til landbrugsstuderende, dyrelæger og professionelle klovbeskærere (Diplom kursus), ikke kun i Holland, men også i udlandet. Training Centre Oenkerk er et internationalt universitet for praktisk træning i opdræt og grassland-management. Oenkerk var det internationale universitet for mejeriproduktion og træning af geder, får og heste.
Piet startede internationale klovplejekurser i 1986 i Irland og fra 1987 regelmæssigt i Storbritannien (Farmkey, senere Genus). Han arbejdede de sidste 25 år tæt sammen med Embryonics i Storbritannien. Han var sekretær og grundlægger af den hollandske klovbeskærer forening, hvilket han arbejdede med i 17 år. Ligeledes, er han reglmæssig besøgende ved International Symposia of Lameness in Ruminants, North American congresses of the Hoof Trimmers Association og det årlige møde ved NACFT (Storbritanniens klovbeskærerforening).

Hobbyer: skøjteløb, læsning, vandreture og internationale rejser.

Contact information: mailpietkloosterman@gmail.com

Jessie studerede veterinærmedicin ved Utrecht Universitet fra 2017-2021 med fokus på husdyr og folkesundhed. Hun udførte sit kandidatstudie i Melbourne, Australien – hvor hun gennemførte et 3 måneders forskningsprojekt, hvor hun undersøgte forekomsten af digital dermatitis blandt kvæg i Victoria, Australien. Dette arbejde er blevet offentliggjort i The Australian Veterinary Journal (10.1111 / avj.12859). I en praktikperiode i 2018 gennemførte hun endnu et forskningsprojekt ved Utrecht Universitet for at undersøger forskellige behandlingsmetoder for digital dermititis. Denne undersøgelse er i øjeblikket under gennemgang til offentliggørelse.
Ved siden af klovsundhed, undersøgte hun uafhængigt udbredelsen af yverkløft dermatitis og effekten af en behandling med en kobber og zink-spray. Resultaterne vil blive præsenteret ved dette års klovbeskæringskonference.
I øjeblikket arbejder Jessie som kvæg-dyrlæge i det sydlige Holland. Udover køer behandler hun får, geder og alpakaer. Hun er også meget interesseret i heste og har to sportsheste som rides i dressur, distance og jagt. Udover heste ejer hun en hund ved navn Broome, som er en dejlig australsk hyrdehund.
Hobbyer: Jessie elsker at tilbringe tid udendørs; trail running, mountain biking og landevejscykling.
 

Mail: jessiehesseling@live.nl

Kurt Bach er dyrlæge ansat hos Viking Danmark, hvor han arbejder med udvikling, undervisning og rådgivning i bedre klovsundhed hos malkekøer. Kurt er uddannet landmand og blev uddannet dyrlæge i 2008, hvor han skrev speciale om at finde digital dermatitis i malkestalden. Fra 2013 til 2018 har Kurt været ansat som underviser og Ph.d.-studerende ved Københavns Universitet. Her har han primært arbejdet med ultralydsskanning af klove og forskning i forandringer i klovene omkring kælvning. Kurt har bestået den danske klovbeskærer eksamen og underviser i dag på den danske klovbeskæreruddannelse.
Viking Danmark er Danmarks største avlsforeningen.